Varje år arrangerar vi en fotbollskola under vår- och sommarmånaderna. Fotbollsskolan riktar sig till de allra minsta barnen som vill testa på fotboll under lekfulla former. Barnen delas upp i mindre grupper och turas om med vän-med-bollen-övningar, skott och matchspel. Aktiviteten pågår normalt under en timme och vi bjuder både barn och föräldrar på en enklare frukost innan.

Viktigt

För att fotbollsskolan ska bli en meningsfull och rolig aktivitet för alla barn så finns det vissa saker som både föräldrar och barn behöver tänka på:

Föräldrar och vårdnadshavare

Fotbollsskolan drivs av Köpings IS A-lag med hjälp av våra egna ungdomsspelare, men du som förälder är också välkommen att vara med. Prata med någon av fotbollsskolans ledare om du vill vara med och instruera, stötta, samla bollar eller peppa!

Anmälan

Vi brukar skicka ut ett informationsbrev till alla hushåll med barn i rätt ålder för fotbollsskolan. I brevet finns en anmälningsblankett som skickas till vårt kansli i KIS-stugan. Har du tappat bort eller inte fått något informationsbrevet går det bra att komma till KIS-stugan en lördag och anmäla er på plats.

Praktisk information

Kl 9:15 öppnar stugan för enklare frukost. Frukosten är frivillig att delta på och kräver ingen föranmälan eller avanmälan. Frukosten stänger kl 9:45. 

Från och med kl 9:45 börjar vi dela ut träningskläder i Kiosken som ligger på utsidan av stugan mot fotbollsplanen. Omklädningsrum finns att tillgå. Barnen får också en väst med någon av 5 olika färger, och några får ingen väst utan har istället den gula färgen som vår träningströja har. Vi delar ut 3 västar av samma färg åt gången, så måste man ha samma färg som bästa kompisen är det klokt att hämta sina träningskläder samtidigt.

Själva träningen börjar kl 10:00. Barnen blir uppdelade i grupper efter den färg de har på sina västar, och följer med sina ledare till våra olika stationer. Vi har 3 olika stationer där man gör olika övningar. Efter 15 minuter tar vi 5 minuters vattenpaus. Därefter byter vi stationer. Detta upprepar vi 3 gånger så att alla barn är vid varje station en gång.

När träningen är slut lämnar man tillbaka sina träningskläder i de korgar som står utanför kiosken. Vi ber er att vända kläderna åt rätt håll. Det underlättar väldigt för oss när vi tvättar och sorterar inför nästa vecka.

Om man mot förmodan skulle råka komma sent, så måste man ändå gå till kiosken, byta om till träningskläder och få en väst med den färg vi delar ut. Det är vårt sätt att fördela barnen jämt så att det blir lika många barn per ledare. 

Det går bra att delta i fotbollsskolan även om man inte anmält sig i förväg. Man måste dock vara född 2018 eller 2019. För äldre barn hänvisar vi till de lag som finns i vår förening och i andra föreningar. Yngre syskon kan få vara med i mån av plats om en förälder följer med och assisterar. 

Betalning görs i samband med frukost eller efter utdelning av kläder. Vi föredrar kortbetalning, men tar även swish och kontanter. Kostnaden är 500 kronor per barn oavsett om man ej kan delta vid alla tillfällen. Vi har en lista över anmälda barn som vi prickar av efter mottagen betalning. Har man inte anmält sig lägger vi bara till ert barn på vår lista. Den information vi behöver är barnets namn, födelseår och minst en vårdnadshavares mobilnummer.